درمان غیرجراحی زانوی پرانتزی

  1. خانه
  2. مقالات آموزشی
  3. درمان غیرجراحی زانوی پرانتزی
درمان غیرجراحی زانوی پرانتزی

درمان غیرجراحی زانوی پرانتزی تا زمانی که کودک در سن رشد قرار دارد و انحراف پاها از حد مشخصی بیشتر نباشد با برخی اقدامات امکان پذیر است.

پای پرانتزی یا ژنوواروم وضعیتی است که در آن پاهای یک فرد خمیده به نظر می رسد، به این معنی که زانوهای او حتی زمانی که مچ پاهایش روی هم قرار دارند، باز می مانند.

زانوی  پرانتزی گاهی اوقات می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای مانند بیماری بلونت یا راشیتیسم باشد و ممکن است منجر به آرتریت در زانوها و لگن شود. گزینه های درمانی شامل بریس، گچ گیری یا جراحی برای اصلاح این ناهنجاری های استخوانی است.

این وضعیت در نوزادان به دلیل موقعیت تنگ آنها در رحم نسبتاً رایج است. به طور معمول، هیچ درمانی برای نوزادان ضروری نیست. پاهای کودک زمانی که شروع به راه رفتن می کند، معمولا بین 12 تا 18 ماهگی شروع به صاف شدن می کند. در بیشتر موارد، عوارض جانبی پایداری وجود ندارد. در صورتی که کودک شما بیش از 2 سال دارای پاهای پرانتزی است با جراح ارتوپد کودکان مشورت کنید.

درمان غیرجراحی زانوی پرانتزی شامل بستن بریس ، گچ گرفتن و فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی است که می تواند از انجام جراحی در سنین بزرگسالی جلوگیری کند.

دلایل زانوی پرانتزی

بیماری بلانت
در بیماری بلانت، که به آن تیبیا وارا نیز می‌گویند، ساق پای کودک به‌طور غیر طبیعی رشد می‌کند و زیر زانو خم می‌شود. همانطور که کودک شما شروع به راه رفتن می کند، خم شدن پاها بدتر می شود.

این وضعیت ممکن است در اوایل سنین رشد ظاهر شود، اما در برخی موارد علائم ممکن است تا زمانی که کودک به سن بلوغ نرسد، قابل توجه نباشد. با گذشت زمان، انحراف پاها می تواند منجر به مشکلات مفصلی در زانو شود.

راشیتیسم
راشیتیسم یک بیماری ناشی از کمبود طولانی مدت ویتامین D است. این کار استخوان ها را نرم و ضعیف می کند و باعث خم شدن پاها می شود.

بیماری پاژه
این بیماری متابولیک بر نحوه شکستن و بازسازی استخوان های شما تأثیر منفی می گذارد. در نتیجه، آن‌طور که باید، بازسازی نمی‌کنند.  بیماری پاژه در افراد مسن شایع تر است و می توان با تشخیص و درمان به موقع آن را با موفقیت مدیریت کرد.

سایر دلایل

  • شکستگی های استخوانی که به درستی بهبود نیافته اند
  • رشد غیر طبیعی استخوان ها یا دیسپلازی استخوان
  • مسمومیت با سرب
  • مسمومیت با فلوراید

درمان غیرجراحی زانوی پرانتزی

معمولاً درمان برای نوزادان و کودکان نوپا توصیه نمی شود مگر اینکه یک بیماری زمینه ای شناسایی شده باشد. اگر مورد زانوی پرانتزی شدید باشد یا بدتر شود، یا اگر یک بیماری همراه تشخیص داده شود، ممکن است درمان توصیه شود. گزینه های درمانی عبارتند از:

  • کفش های خاص طبی
  • بریس های مخصوص زانوی پرانتزی
  • درمان بیماری ها یا شرایطی که باعث ایجاد لگن می شوند
  • فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی
  • مصرف مکمل های تغذیه ای در صورتی که کمبود آن ها وجود داشته باشد.

جراحی

جراحی در صورت انحراف شدید زانوها انجام می گیرد.

اگر فردی در سنین جوانی نیاز به تعویض کامل زانو داشته باشد، احتمالاً باید در سنین بالاتر اصلاح شود. انجام عمل آرتروپلاستی کامل زانو در چنین افرادی ممکن است به دلیل جراحی هایی که قبلا انجام داده اند و به دلیل تراز غیر طبیعی استخوان ها دشوار باشد.

 

کلمات مرتبط :

درمان غیرجراحی زانوی پرانتزی – درمان پای پرانتزی بدون جراحی – بریس زانوی پرانتزی – کفش طبی برای کودکان – ارتوپدی فنی در غرب تهران

فهرست
مشاوره رایگان در واتس آپ