کفش طبی یکی از راهکارهای کمک به درمان اختلالات کف پا در افرادی که دچار مشکلاتی در کف پای خود هستند و می تواند سلامتی پاها را نیز تضمین کند.
پا ها از مهم ترین قسمت های بدن هستند که روزانه فشار زیادی را متحمل می شود و به عنوان تکیه گاه بدن نقش مهمی در جذب فشارها و شوک هایی که به بدن وارد می شود دارند ، به همین جهت سلامتی آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
استفاده از این کفش های می تواند در جلوگیری از بروز مشکلات کف پا نیز موثر باشد و به همین جهت نیز استفاده از آن ها بجای کفش های غیراستاندارد توصیه می شود.
برخی از کفش ها مانند کفش های با پاشنه بلند یا بدون پاشنه و کفش های تنگ و نوک تیز می توانند منجر به بروز درد در پا و آسیب دیدگی پاها شوند ، به همین جهت استفاده از آن ها توصیه می شود.
انواع کفش طبی توسط متخصصان ارتوپدی فنی طراحی و ساخته می شوند ، اسکن کف پا یکی از روش های موثر در تشخیص اختلالات کف پا و شدت آن هاست که در کلینیک ارتوپدی فنی رازی ( ارتوپدی فنی در غرب تهران ) مورد استفاده قرار می گیرد.
آشنایی با خصوصیات کفش استاندارد نیز در انتحاب کفش مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.
یک کفش استاندارد باید از استحکام بالایی برخوردار باشد تا بتوانند توانایی جذب فشارها و شوک هایی را که حین راه رفتن به کف پا وارد می شود را داشته باشد ، کفی طبی در این کفش ها نیز نقش موثری در پخش نیرو در کف پا و جلوگیری از وارد شدن فشار بر یک نقطه خاص دارد.
اندازه و سایز کفش نیز باید کاملا دقیق باشد و متناسب با اندازه های پای فرد باشد ، نه تنگ باشد که فرد احساس فشار زیادی در پای خود بکند و منجر به اختلال در خونرسانی به پاها شده و نه انقدر گشاد باشد که پا در کفش حرکت کند، چراکه حرکت حرکت پا در کفش سبب ایجاد درد و التهاب در پاها می شود.
کفش طبی باید سبک، ضخیم و دارای خاصیت الاستیکی برای جذب ضربه به خصوص در ناحیه پاشنه باشد و با ویژگی های کف و قوس کف پا کاملا متناسب باشد.
کفی کفش نیز باید خاصیت الاستیکی مانند داشته باشد تا در هنگام راه رفتن فشاری که به کف پا وارد می شود به حداقل برسد.
پاشنه کفش نیز بین ۳ تا ۵ سانتی متر مناسب است و پاشنه کمتر و بیشتر از این میزان توصیه نمی شود.
کف داخلی کفش نیز باید قوس هایی هماهنگ با قوس های کف پا داشته باشد تا وزن بدن به صورت متناسب بر روی تمام سطح کف آن پخش شود و فشار به یک نقطه خاص در کف پا وارد نشود.
جنس کفش طبی نیز بهتر است که از چرم باشد چراکه کفش های با جنس چرم علاوه بر انعطاف پذیری بالا در انتقال حرارت نیز بسیار مناسب است.
پشتی کفش قسمتی از کفش است که در پشت پاشنه پا است که باید سفت و دارای استحکام کافی باشد.
چه افرادی نیازمند استفاده از کفش طبی هستند؟
افرادی که دچار اختلالات کف پا همانند کف پای صاف هستند نیازمند استفاده از کفش متناسب با شرایط کف پای خود هستند.
افرادی که دچار اختلالات شایعی همچون خار پاشنه پا شده اند.
خانم های بارداری که دچار افزایش وزن ناگهانی شده اند برای کاهش فشاری که به کف پایشان وارد می شود می توانند از این کفش های استفاده کنند.
استفاده از این کفش ها در کودکان 7 تا 12 سال که کف پای آنها در حال شکل گیری است ، برای اصلاح اختلالات ساختاری و جلوگیری از تغییر شکل پا مناسب است.
کودکان و بزرگسالانی که دچار انواع ناهنجاری های بدن و الگوهای غلط راه رفتن هستند.
کلمات مرتبط :
کفش طبی استاندارد – کلینیک ارتوپدی فنی – اسکن کف پا در غرب تهران – ارتوپدی فنی در غرب تهران